Diensten

Technische Alliantie is een coöperatieve, opererende vereniging van specialistische bedrijven in Nederland, België en Duitsland. We zijn actief binnen de werktuigbouwkunde, installatietechniek, elektrotechniek en civiele techniek. Door onze onderlinge, intensieve samenwerking zijn wij in staat om de beste oplossing tegen de beste prijs te bieden voor uw technische vraagstuk. Daarbij staan wij garant voor een betrouwbare installatie en de continuïteit van uw bedrijfsproces. Samen maken wij vooruitgang mogelijk.

Project aanmelden?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Engineering

Bij Technische Alliantie hebben wij de belangrijkste kennis zelf in huis. Op onze engineeringsafdeling werken mensen met relevante kennis op het gebied van werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Ze beschikken over specialisaties in onder meer instrumentatie, machinebouw en proces engineering. Het zijn allemaal gedreven ingenieurs die in praktische oplossingen denken en flexibel zijn. Wij adviseren, ontwerpen en deinzen niet terug voor de verantwoordelijkheid van het totale projectmanagement. Vooruit denken is belangrijk, zo houden wij tijdens het ontwerp al rekening met het toekomstig beheer en onderhoud.

Tank-Sappi-1
engineering-e1483375703993

Projectmanagement

Door de veelzijdige opzet van de afdeling kunt u gedurende iedere fase van het ontwikkelingsproces, van uw product, in- en uitstappen. Dit kan om bijvoorbeeld een enkele fase uit te laten voeren, of het hele proces van initiatief tot realisatie en onderhoud over te laten aan onze medewerkers. Tevens stellen wij bestekken en inschrijfstaten op voor gebruik bij aanbestedingen.

E-installaties

De veelzijdige medewerkers van onze elektrotechnische afdeling realiseren elektrotechnische installaties in de utiliteitsbouw en industrie. Wij zijn specialist in besturingssystemen voor industriële installaties. Zo komt u bij heel wat pompgemalen, noodstroominstallaties en voedselverwerkende machines onze besturingspanelen tegen. Ook bouwen wij energie verdeelinrichtingen en meet- en regelinstallaties. Daarnaast kunt u uiteraard bij ons terecht voor de aanleg van datanetwerken, camerabewakingssystemen, branddetectiesystemen en de volledige aanleg van gebouwgebonden licht- en krachtinstallaties. Wij beschikken over alle relevante certificeringen, waardoor wij tevens de inspecties en keuringen conform de NEN 1010 en NEN 3140 mogen uitvoeren.

electra
20160520_105143-e1482835182555

W-installaties

Noodstroomsystemen, bluswatersystemen en hydraulische systemen worden vaak aangedreven door verbrandingsmotoren. Onze afdeling brandstofmotoren en noodstroomaggregaten levert en onderhoudt noodstroomaggregaten en voert onderhoud uit aan door brandstofmotoren aangedreven installaties. Wij zorgen ervoor dat deze installaties altijd paraat staan. Een geruststellende gedachte voor u.

Tankinstallaties

U ziet ze lang niet altijd, maar tankinstallaties vormen een belangrijk onderdeel van veel installaties. Niet alleen voor opslag van brandstoffen, maar ook voor opslag van (bijtende) chemicaliën. Binnen Technische Alliantie is er een afdeling gespecialiseerd op het gebied van tankinstallaties en brandstoftechniek. Naast het ontwerp en de realisatie van de tankinstallaties, verzorgt onze afdeling Tankinstallaties en Brandstoftechniek tevens het onderhoud en de benodigde keuringen. Wij staan bekend om onze flexibiliteit en snelheid van werken. Dát is de reden waarom onze opdrachtgevers bij ons terug blijven keren.

100_0883-e1482830406162
Technische-Alliantie_Projecten_Uitgelicht-1-2

Kunststoftechniek

De afdeling Kunststoftechniek levert specifieke kunststofproducten en deze fabriceren en assembleren wij in onze eigen werkplaats. Wij produceren kunststofonderdelen, maar bouwen ook volledige kunststof apparaten, zoals gaswassers en filterinstallaties. Uiteraard verzorgt Technische Alliantie het complete ontwerp van deze apparaten, evenals de elektrotechnische besturingsinstallatie.

Civiele techniek

Een aanzienlijk deel van de kabels, leidingen en opslagtanks van technische en industriële installaties wordt ondergronds aangelegd. Bij Technische Alliantie beschikken wij over specialisten die verstand hebben van civiele techniek, ze weten dus hoe civiele werkzaamheden op de beste en meest efficiënte manier moeten worden aangepakt. Grondwerken, bestratingen, asfalteringswerkzaamheden, maar ook tank- en bodemsaneringen en de aanleg van gecertificeerde vloeistofdichte voorzieningen, behoren tot ons dienstenpakket.

IMG_6323-e1483456564318
Technische-Alliantie_Leidingwerk

Watertechniek

Watermanagement speelt een belangrijkere rol in onze samenleving. De druk om de CO2-footprint te verkleinen, is onverminderd en de vervuiler moet tegenwoordig flink betalen. Het water wordt primair en secundair gebruikt om te drinken, te wassen, te spoelen, te koelen en te transporteren. Al deze verschillende disciplines vragen om een specifieke behandeling. Om deze processen te beheren, kunnen wij van Technische Alliantie deze technische installaties leveren, bouwen en optimaliseren.

Waterbehandeling

De waterkwaliteit is steeds belangrijker in productieprocessen. De meeste installaties vragen om zuiverder water. Technische Alliantie ontwerpt, bouwt en levert verschillende soorten zuiveringsinstallaties. Daarvoor kijken we eerst samen met u naar wat de gewenste kwaliteit moet zijn. Vervolgens zal onze engineeringsafdeling met een voorstel komen van de juiste installatie. Ons doel is u te ontzorgen van technische problemen en een installatie met een hoge bedrijfszekerheid te borgen. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor het volledig operationeel beheer van uw installatie, we zullen dan onze operators inzetten op de betreffende processen.

IMG-20110819-00211-e1494224878265
2013-10-17-12.23.40-e1482834141713

Constructie- en leidingwerk

U kunt bij onze afdeling Constructiewerk terecht voor zeer uiteenlopende werken. Met ons vakmanschap, in combinatie met een uiteenlopend scala aan machinerie, kunnen wij de wensen die u heeft ten aanzien van uw product of constructie tot uitvoering brengen. Op basis van uw idee of eisenpakket kunnen wij samen tot de beste oplossingen komen.

Totaal oplossingen

Voor alle totaaloplossingen bent u bij ons van Technische Alliantie aan het juiste adres.

service-247

Benieuwd wat wij kunnen? Bekijk een selectie van door ons gerealiseerde projecten.

Gerelateerde projecten

foto-samenwerking-WML

Drukverhogingsunit WML

De Technische Alliantie heeft in opdracht van WML een drukverhogingsunit geplaatst op een nieuwbouwproject in Maastricht.

De Scoop van dit werk is het omleggen van de terreinafsluiters tot en met het plaatsen van de betonput met het monteren van de door de TA samengestelde pompset FO gestuurd.

24/7 service

Bel, mail of stel je vraag via onderstaand formulier.

+31 (0)85 483 09 38 - info@technischealliantie.com

x